Ημέρα σχολικού αθλητισμού 2ου ΓΕΛ Ευόσμου

Η 10η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού διεξήχθη στο 2ο ΓΕΛ Ευόσμου την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023. Με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» υλοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις, εντός και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Πιο συγκριμένα, οι μαθητές-τριες του σχολείου μαζί με τους-τις εκπαιδευτικούς ασκήθηκαν βαδίζοντας αρκετές φορές γύρω από το σχολικό οικοδομικό τετράγωνο και στη συνέχεια συμμετείχαν σε μίνι τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, μπάντμιντον και ασκήσεις γυμναστικής. Στους τρεις πρώτους-ες από κάθε τουρνουά απονεμήθηκαν μετάλλια.

Προσκεκλημένοι ήταν ο Ολυμπιονίκης στο δίζυγο Τσολακίδς Βασίλειος και ο Κυρσανίδης Δημήτριος (aka DK) παγκόσμιος πρωταθλητής παρκούρ, οι οποίοι παρουσίασαν στη σχολική κοινότητα τα αθλήματά τους. Συνομίλησαν, επίσης, με τους μαθητές-τριες για το θετικό ρόλο της γυμναστικής στη ζωή των νέων, έδωσαν συμβουλές σωστής διατροφής και παρακίνησαν τους μαθητές-τριες να βάζουν στόχους στη ζωή τους, ώστε πραγματοποιώντας τους να προχωρούν μπροστά.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης: Σαπρανίδης Αβραάμ (ΠΕ11), Αναστασιάδης Γεώργιος (ΠΕ11)

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ημέρα σχολικού αθλητισμού.