1η σύμπραξη συνεργασίας Σχολικών Βιβλιοθηκών 2ου και 3ου ΓΕΛ Ευόσμου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 η πρώτη σύμπραξη σχολικών βιβλιοθηκών Ευόσμου μεταξύ του 2ου ΓΕΛ και του 3ου ΓΕΛ, στους χώρους του τελευταίου.

Οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει από το καλοκαίρι της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, για μία συνεργασία στο πλαίσιο της ανταλλαγής καλών πρακτικών φιλαναγνωσίας αλλά και οργάνωσης και λειτουργίας σχολικής βιβλιοθήκης, απέφεραν καρπούς και οι συντελεστές των σχολικών βιβλιοθηκών των δύο σχολείων κατάφεραν να συναντηθούν για μία πρώτη ανταλλαγή.

Το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου απηύθυνε την πρόσκληση και ανταποκρινόμενες σ’αυτή ,οι καθηγήτριες Γιάννου Βασιλική (ΠΕ02) και Μοσχοβίδου Σουζάνα(ΠΕ02) μαζί με 22 μαθητές -τριες από τα προγράμματα καινοτόμων δράσεων που υποστηρίζουν (“Carpe Librum”: δράσεις στη σχολική βιβλιοθήκη” και “Από το βιβλίο στην οθόνη” αντίστοιχα) παρουσιάσανε πρακτικές λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης και φιλαναγνωσίας.

Η κα Τριανταφυλλιά Παλαιοχωρινού(ΠΕ02) με τους μαθητές-τριές της από το 3ο ΓΕΛ Ευόσμου αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στη Λέσχη ανάγνωσης (Όμιλος Φιλαναγνωσίας από τη τρέχουσα σχολική χρονιά) που λειτουργεί στο σχολείο τους, τις δράσεις του και το περιεχόμενο του βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου “Σέρρα, η ψυχή του Πόντου”, με το οποίο ασχολούνται επί του παρόντος.

Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές-τριες και των δύο σχολείων για μία πρώτη επαφή και γνωριμία, η οποία ευελπιστούμε να συνεχιστεί και στο μέλλον. Στο τέλος της συνάντησης δόθηκηαν βεβαιώσεις συμμετοχής στους μαθητές-τριες και το βιβλίο Στον ελληνικό Εύξεινο Πόντο – Με αποστολή της Μέριμνας το 1990, Αξέχαστες εμπειρίες του Νίκου και της Αφροδίτης Τελίδη, δώρο για τη βιβλιοθήκη μας.

Η υποδοχή υπήρξε θερμή. Ευχαριστούμε το 3ο ΓΕΛ και συγκεκριμένα την κα Παλαοχωρινού και την κα Μπάρτζου Ευαγγελία(ΠΕ02), υπεύθυνη της σχολική βιβλιοθήκης του σχολείου, για τη φιλοξενία, την οποία θα ανταποδώσουμε σύντομα.